tiistai 16. joulukuuta 2014

Luukku 16



JOULUSATU

Haluatteko kuulla salaisuuden? Salaisuuden siitä, mitä viime jouluna oli lähellä tapahtua. Oli nimittäin oikein pelottavan lähellä, että lapset olisivat jääneet ilman joululahjoja.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun jouluaaton aattoiltana, siis sinä samana iltana kun illalla oli laitettu kinkku uuniin kypsymään, eräs ruskea pieni koira – ei siis Minka eikä Tinka, eikä Remu eikä Kemu – vaan se pieni ruskea pörröinen koira, joka asuu siellä Antiaistentien varressa, aivan Isonmetsän rajalla, alkoi vimmatusti haukkua keskellä yötä.

Niin tai oikeasti kaikki oli alkanut jo hetkeä aikaisemmin, kun metsästä kuului valtava rysähdys.

Talon isäntä heräsi kuitenkin vasta haukkumiseen, nousi ylös sängystä ja raotti ikkunaverhoa. Puiden latvat heiluivat vimmatusti vasten kuutamoa. Isäntä päätti mennä katsomaan ainakin pihalle, mitä metsässä oikein tapahtui.

Päästyään metsän laitaan, siihen missä kaksi polkua erkani toisistaan, sekä isäntä että koira jähmettyivät paikalleen. Isäntä ei sanonut sanaakaan, eikä koira päästänyt äännähdystäkään – he katsoivat vuorotellen toisiaan ja sitä, mitä edessään näkivät. 

Mitähän isäntä ja pieni ruskea koira ovatkaan löytäneet? Sen saat tietää avaamalla huomennakin kalenteriluukun. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti