perjantai 19. joulukuuta 2014

Luukku 19



Pian pihaan alkoi saapua autoja. Paikalle ajoi metalliyrittäjä rekeä korjaamaan, kangaskauppias reen revennyttä sisustusta uusimaan, lahjatavarakauppiaita paperikääröineen lahjoja paketoimaan sekä koko joukko muita talkoolaisia poroja etsimään. Ja ajoipa pihaan vielä ambulanssillaan vuoden karkkilalainenkin, Rannan Teuvo joulupukin jalkaa hoitamaan.

Pihassa kävi iloinen vilinä ja vilske. Ihan niin kuin tonttulassa, tuumi joulupukki.

Pian reki oli korjattu ja uudelleen lastattu. Kadonneet porot olivat löytyneet ja joulupukin nilkkakin oli saanut tarvittavan ensiavun. Joulupukki istahti rekeen, katsoi ympärillään olevaa yrittäjäjoukkoa ja hymyili. – Olen minä teistä karkkilalaisista paljon kuullut, mutta jälleen kerran te kyllä ylititte itsenne. Toivottavasti kaikki kaupungin asukkaat osaavat arvostaa teidän tarjoamianne hyviä palveluja. Kokemuksesta kyllä tiedän, etteivät asiat joka kaupungissa ole niin hyvin kuin täällä.

Ja niin joulupukki sytytti rekensä uudet upeat, Karkkilasta hankitut ajovalot ja lähti liikkeelle. Lasten joulu oli turvattu ja eivätpähän porot ainakaan valon puutteesta tulisi toista kertaa eksymään.

Mitä piditte joulutarinoista? Kerrottehan mielipiteenne. =)

1 kommentti: