keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Luukku 17



Metsässä lojui sikin sokin lahjapaketteja, suuria ja pieniä, punaisia, sinisiä, vihreitä ja keltaisia ja lahjapakettien alla törrötti puinen reki, jonka jalakset olivat vääntyneet. Kuusen alta kuului vaimeaa voivotusta.

Isäntä lähestyi kuusta varovaisesti ja siirsi sen oksia kädellään. Hän katsoi näkemäänsä epäuskoisena, sulki silmänsä ja avasi ne uudelleen ja – kyllä - siinä se oli edelleen. Kuusen alla makasi joulupukki voivotellen hiljaa ja pidelleen oikeaa nilkkaansa.

- Ai ai ai ai… Voi voi voi… Miten tässä nyt näin pääsi käymään? Voisittekos auttaa hieman, että pääsisin täältä ylös. Ai ai ai ai… Voi voi voi… Miten ihmeessä? Voi voi voi…

Isäntä ojensi kätensä ja veti joulupukin varovasti pystyyn. Niin tai varovasti ja varovasti. Voitte vain kuvitella, että joulupukin pystyyn vetämiseksi tarvitaan kyllä aika paljon voimia. Joulupukki nousi seisaalleen, puisteli lumia vaatteistaan ja alkoi tehdä tilannearvioita. Joulupukin nilkka oli nyrjähtänyt, lahjapaketit olivat ruttuisia, mutta kaikkein pahimmassa jamassa oli reki. Reen jalakset olivat vääntyneet, toinen jalaksista oli murtunut ja irronnut kannattimistaan.

Joulupukki huokasi raskaasti ja silmäili samalla ympärilleen. – Missä Jaska ja Juuso ovat? 

Miten pukille nyt käy? Keitä ovat Jaska ja Juuso? Se selviää ensi kerralla. =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti